Over Rene

Proefielfoto: Rene Veuger

Rene Veuger

Rene is een geboren en getogen slagerszoon. Zijn grootvader, vader en broer zijn (en opa was) slagers. Het vleesvak is hem dus met de paplepel ingegoten. Uiteraard heeft hij in zijn jeugd veel in de slagerij gewerkt en na zijn HAVO wilde hij absoluut meer weten over alles wat maar met vlees en daardoor natuurlijk ook met eten  in de breedste zin te maken heeft. De vierjarige dagopleiding aan het SVO te Utrecht heeft zijn basis maar ook zijn horizon verbreed en verdiept.

Na de opleiding te Utrecht is Rene zijn carriere gestart bij Albert Heijn en wel in de vleesdivisie. Hij is daar ondere andere medeverantwoordelijk geweest voor de inkoop van vlees in brede zin. Ook heeft hij leiding gegeven in de vleesproductie van een Albert Heijn Centrale Slagerij. Als laatste was hij bij Albert Heijn verantwoordelijk voor de ondersteuning van Albert Heijn winkels op vleesgebied.

Na nog een jaar bedrijfsleider van een varkensvleesgroothandel geweest te zijn te Utrecht, is Rene medeeigenaar geworden van een uitzendorganisatie, die specialisten uitzond en detacheerde in de vleessector. In deze hoedanigheid heeft Rene veel ervaring op gedaan van het slachtproces tot de slagerij en van de vleeswarenindustrie, logistiek en fastfoodindustrie.

foto: Gepeperd

Gepeperd

Na deze carriere binnen met name de vleessector, wilde Rene toch meer weten en leren van de horeca. Immers het verschil wordt gemaakt in de keuken. Zijn eerste stappen in de horeca was op Mallorca, het mooie eiland in de Middellandse zee. Hier runde hij met zijn partner een Hotel rural. Een knusse finca, 7 km uit de oostkust van het eiland, alwaar alleen maar locale producten gebruikt werden. Hier heeft is zijn liefde voor vis ontstaan, elke dag vers door de vissers aangevoerd, maar natuurlijk ook de mediterrane kruiden, olijfolie en prachtige tomaten en citrus.

Vervolgens is Rene naar de Franse Alpen gegaan alwaar hij werkzaam was in een catered chalet. Ook hier natuurlijk alleen maar de locale producten waarbij het ontbijt en met name het elke dag terugkerende 3-gangen diner werd bereid.

Na zijn ervaringen in de bergen en de mediteraneeen van Europa is Rene teruggekeerd naar Nederland om vervolgens zijn horecahonger verder te stillen. Zo is hij werkzaam geweest op het strand van Scheveningen in een luxueus strandpaviljoen, chef-kok in een prestigieus hotel te Den Haag en sous-chef op een vakantiepark op Texel. Maar veelal ook kortlopende projecten zoals kok op camping in de Dordogne, het opzetten van een restaurantkeuken op een ski-baan, scheepskok op diverse zeilschepen en het geven van kookworkshops en verzorgen van trainingen.